Фронтменът на Ролинг стоунс Мик Джагър празнува 80, но не показва

...
Фронтменът на Ролинг стоунс Мик Джагър празнува 80, но не показва
Коментари Харесай

Миг Джагър - един рок хулиган на 80

Фронтменът на " Ролинг стоунс " Мик Джагър празнува 80, само че не демонстрира признаци на остаряване, съобщи Агенция Франс Прес. Верен на стила си, музикантът възнамерява да означи рождения си ден уместно -  според английските таблоиди ще провежда голямо празненство в Югозападен Лондон. Лошо момче, секссимвол, неподражаема рокзвезда - Мик Джагър е в центъра на вниманието на обществото десетилетия със своите провокации, ексцесии и завоевания. Въпреки че към момента е в отлична форма, през 2019 година Мик Джагър въпреки всичко претърпя сърдечна интервенция. Но драконовският му режим с йога, билкови сокове, плодове и витамини, е запазил стройната му фигура, а сексът поддържа бодрия му дух.

Майкъл Филип Джагър е роден на 26 юли 1943 година в Дартфорд, в семейство от междинната класа. Син на коафьор и учителка по физическо образование, той не е съдбоносен за музикална кариера. През 1961 година постъпва в влиятелното Лондонско учебно заведение по стопанска система, само че скоро му омръзват лекциите по финанси, които въпреки всичко изострят деловия му усет, и избира темп енд блуса на Чък Бери.
-->
Като дете Мик Джагър претърпява случай, до момента в който играе баскетбол, при който прехапва езика си и глътва връхчето му. След тази преживелица говорът му се трансформира, акцентът също и в гласа му се появява една дрезгавина, която изиграва своята основна роля по-късно.

Джагър се среща със своя предстоящ сътрудник от The Rolling Stones - Кийт Ричардс, още до момента в който двамата са на 5 в началното учебно заведение. След две години обаче Мик напуща това учебно заведение и двамата губят контакт за известно време. Междувременно Джагър открива любовта към музиката, изключително към ранния рокендрол. Приятелите се срещат още веднъж седем години по-късно. Мик просто попада на Кийт на една гара и се преоткриват. Скоро основават групата " Little Boy Blue & the Blue Boys ".

Всъщност от тази тайфа се ражда The Rolling Stones, когато към тях се причислява съквартирантът на Кийт Ричардс - Брайън Джоунс, а след това Иън Стюарт и Чарли Уотс. По това време най-главният в бандата е Джоунс. Освен че свири на бас, той работи и като управител на групата, като взима по 5 паунда повече на шоу, a Мик Джагър е просто артист.

В началото на кариерата им песните на Rolling Stones са най-вече кавъри и блус части. Мениджърът на бандата Андрю Лууг Олдъм споделя на Мик и Кийт, че ще завоюват повече, в случай че сами пишат песните си като The Beatles. Заключва ги в стая и ги оставя да творят. Резултатът не закъснява. След " As Tears Go By " двамата стават от най-успешните създатели на песни в историята. 

През 1967 година Мик и Кийт са упрекнати за обособени случаи, свързани с владеене на опиати. Джагър даже е наказан на три месеца затвор и това става мотив за митинг измежду известни английски актьори и в последна сметка присъдата му е изменена на условна. Мик Джагър има дребни функции в няколко кино лентата. Той е трябвало да играе в шедьовъра на Стенли Кубрик " Портокал с часовников механизъм " в ролята на основния воин Алекс. Останалите момчета от Rolling Stones трябвало да влязат в функциите на гангстерчетата от бандата на Алекс, а Beatles трябвало да се погрижат за музиката на кино лентата.

Мик Джагър е отдаден в рицарство от принц Чарлз през 2003 година. Тогава остарелият му другар Кийт Ричардс споделя, че той би отхвърлил сходно предложение, тъй като не дава отговор на това, което Rolling Stones са в действителност. Мик се оправдава, че Тони Блеър го е убедил. Джагър има 8 деца от 5 дами. Милионерът от дълго време  не е " неприятното момче " от ранните си години. Според " Сънди Таймс " през 2021 година положението му се прави оценка на към 310 милиона английски лири.

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР